Без права на смерть
Опублікував Orest 10.08.2011 в 10:15 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
 За рік-два у Львові не буде, де ховати мертвих. Існуючі цвинтарі – не гумові, а про новий чиновники вже говорять майже 15 років. Та й ті кладовища, що маємо, по вуха в смітті. Брак місць, несанкціоновані поховання, вандалізм.Де будемо ховати?

Як тільки у львівській родині стається така трагедія, як смерть близьких, серед усіх клопотів додається банальне – де будемо ховати? Реальність змушує подбати про це щ...
ДОКЛАДНІШЕ
У Львові захоплюють землю під поховання
Опублікував Orest 10.08.2011 в 10:06 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
У Львові є три кладовища, на яких майже до кінця року вистачить місця для захоронення. Місто активно шукає нову ділянку. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив Іван Гринда, голова постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв'язку Львівської міської ради.

"Є проблема. До нас звертаються мешканці, які мають земельні ділянки біля Голосківського кладовища, і скаржаться на те, що відбувається захоплення їх території для розширення меж цвинтаря, -- каже ...
ДОКЛАДНІШЕ
Ритуальные услуги как дань традициям
Опублікував Orest 10.08.2011 в 09:53 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
 Погребение и сама организация похорон во многом зависит от верований и усопшего, его национальности и традиций страны, в которой он жил.
К примеру, в России обряд кремирования появился не так давно, тогда как в Европе это распространено повсеместно и очень востребова­но, как вид ритуальной услуги. У нас в стране до сих пор у многих этот метод вызывает неприятие.
Огромное значение имеет и надгробие на могиле. ...
ДОКЛАДНІШЕ
Рано чи пізно нам доводиться зіштовхуватися із цим
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:43 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Рано чи пізно нам доводиться зіштовхуватися із цим – зі смертю своїх близьких людей. І приходить час, коли чергова смерть лягає на нас не просто тягарем найтяжчої втрати, але й людським обов'язком: організувати похорони, провести в останню путь людину. Мабуть, у житті будь-якої людини цей момент один із самих відповідальних і напружених. Коли разом з болем і відчаєм раптом приходить усвідомл...

ДОКЛАДНІШЕ
Смерть будь-якої людини – це страшна...........
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:41 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
Смерть будь-якої людини – це страшна людська трагедія, величезна душевна травма для рідних й близьких померлої людини. Тому прощання з близькою людиною повинне пройти для людей, що оточували її при житті, світло, гідно й красиво. Не можна допустити того, щоб під час переживання гострої втрати й нестерпного горя, замість того, щоб сконцентрувати всі свої психічні ресурси на проводах покійного, близькі люди витрачали величезні фізичні й моральні сили на організацію похорону, пошук...
ДОКЛАДНІШЕ
Жалоба в православному обряді
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:39 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
Насамперед необхідно визначитися з визначенням поняття "жалоба".
Відповідно до тлумачного словника, під жалобою розуміється:

1. Стан скорботи по померлому, що виражається в яких-небудь загальноприйнятих знаках - найчастіше, в особливому жалобному одязі, відмові від розваг, суспільних зборах на згадку про покійного й т.д.

2. Чорний одяг, прикраси чорного кольору або особливі знаки на одязі, п...
ДОКЛАДНІШЕ
Народні звичаї, зв'язані зі смертю, похоронами й поминками народні уявлення про смерть.
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:38 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
Задовго до хрещення Русі в наших предків - східних слов'ян склалися звичаї проводів померлих, поховання й поминок. Із часомвони зазнавали змін, величезний вплив на них зробило й християнство. Віддаючи данину цим звичаям, ми часто не підозрюємо, яке походження, який споконвічний зміст тієї або іншої нашої дії в обряді прощання із близькою людиною або його поховання.



В історії слов'янської похор...
ДОКЛАДНІШЕ
Підготовка до похоронів у православному обряді
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:37 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
У народних звичаях, пов'язаних з похоронами, можна виділити три основних етапи:
1.Передпохоронні обрядові дії: підготовка тіла померлого до похоронів, обмивання, вдягання, положення в труну, нічні пильнування біля труни покійного.
2.Похоронні обряди: винос тіла, відспівування в церкві, дорога на цвинтар, прощання з померлим біля могили, поховання труни з тілом у могилу, повернення рідних і близьких наз...
ДОКЛАДНІШЕ
Ритуал похорону
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:35 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Обряд поховання як ритуал похорону обов'язково відбувався до заходу сонця, коли воно перебуває ще високо, щоб "призахідне сонце могло захопити із собою померлого".
Крім цього разом із труною в могилу опускали церковні свічі, що горіли під час відспівувань, що не суперечить законоположенням православ'я.

Також як і існуюче дотепер останнє цілування померлого близькими й р...

ДОКЛАДНІШЕ
Поминки в православному обряді
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:35 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Поминки як звичай влаштовувати після похорону частування з різними обрядами на честь померлого, багато в чому зберегла старообрядницькі риси, хоча й у спрощеній формі.

Традиційно в похорон завжди завершувався поминальним комплексом, що включає в себе не тільки поминальну трапезу (хоча вона і є основною поминального обряду), але й заупокійні молитви, а також надалі - відвідування в батьківські дні й дні пам'яті покійного - цвинтаря.

Поминальний обід як головна час...

ДОКЛАДНІШЕ
« 1 2 3 »