Главная » 2011 » Серпень » 10 » З 13 кладовищ у Львові, 3 діючі

З 13 кладовищ у Львові, 3 діючі

10:16
З 13 кладовищ у Львові, 3 діючі
Загалом у Львові налічується 13 кладовищ. З них лише три є діючими. Місця для поховань: Янівське, Сихівське, Голосківське (Збиранка), Білогорща, на вул. Чижевського, в Рясне (вул. Брюховецька), на вул. Варшавській, Замарстинівській, Мідній (3 братські могили), Тракті Глинянському, Знесінні, Майдан (старе «Сихівське), ну і музей-заповідник «Личаківський цвинтар».

Лише Госківське, Сихівське і Ряснянське кладовище є діючими. Янівське вважається напівзакритим, поховання проводяться і на Тракті Глинянському. Не дозволено захоронення взагалі на Знесінні, Замарсинівському, на Варшавсікій, на Мідній, на Майдані. «Але, на жаль, там проводяться самовільні поховання. Комунальному підприємству заборонено проводити там захоронення, вони незаконні. Однак, трапляється, що люди без відома міста, влади, самі беруть машину, священика і хоронять родичів у цих місцях. За це мали б відповідати і керівники районів», – розповів Самойленко.

За його словами, вони зверталися до священиків, щоб ті відмовляли людям проводити поховання у недозволених місцях. Якщо таке поховання виявляють комунальники звертаються до міліції. «Але за це насправді йдуть мізерні штрафи, а морально здійснити перепоховання, практично, неможливо. Тому громада, мешканці цих районів мають також контролювати такі самовільні поховання», – каже начальник відділу благоустрою.

Самовільно львів’ян можуть ховати і на території ближніх сіл. Однак, у мерії запевняють, що не було таких випадків, щоб до них зверталися керівники цих сіл чи селищ. «Якщо сільський голова дозволяє таке поховання, то не виникає проблем. Людина сама вирішує, де виявити волю померлого, де його поховати Ми не маємо права керувати цим процесом», – наголосив Самойленко.
Категория: КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ | Просмотров: 1358 | Добавил: Orest | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: