Главная » 2011 » Вересень » 1 » Містичний Львів.Личаківський цвинтар.

Містичний Львів.Личаківський цвинтар.

09:45
Містичний Львів.Личаківський цвинтар.
 Місто Львів вважається одним з найстаріших та найзагадковіших в Україні. В ньому є особливі містичні місця, про які складають легенди. Якщо ви плануєте його відвідати, то обов’язково додайте до свого екскурс іонного розкладу відвідування Личаківського цвинтаря, який вважається одним з найдавніших у всій Європі. Цей цвинтар зібрав не тільки високохудожні некропільські скульптури, а й багато містичних оповідей.

Одна з таких – про одиноку жінку в чорній одежі, що гуляє по вулиці Мечнікова прокладену вздовж кладовища. Львів’яни розповідають, що одного разу в безмісячну ніч молодий юнак здалеку побачив цю жінку , та забажав з нею познайомитися та вивести з цвинтаря. Але коли він з нею почав розмовляти, жінка обернулась та чоловік побачив що в неї немає обличчя. Зі страху він не міг ані рушити з місця, ані промовити жодного слова, а в цей час дама помахала йому рукою та зникла за воротами цвинтаря. Наступної миті юнак почув звуки карети, яка наближалась до нього і він почав її зупиняти з надією вирватися з цього страшного місця. Але і тут йому не поталанило, тому що у кучера під капелюхом теж не було обличчя. І як і дама, він направився до воріт цвинтаря. Спочатку юнакові ніхто не вірив, але потім знайшлось ще багато свідків які також бачили те саме, що й він. З тих пір ця легенда навіки закріпилась за цим місцем.

Окрім загадкової дами, на Личаківському цвинтарі є також і склепи, які несуть за собою погану репутацію, завдяки якій до них бояться наблизитися відвідувачі. Одним з таких є практично найбагатше поховання Розалії та Ванди Замойських. Це були мати та дочка трагічно погорілі під час пожежі у 1902 році у Львові. Відвідувачі цвинтаря, проходячи повз їх склеп, часто чують як в герметичному захованні гримлять кайдани на яких підвішені гроби.

Одним з найцікавіших загадкових місць на Личаківському цвинтарі є пам’ятник митцю Артуру Гротгеру, який був встановлений на замовлення його коханої жінки Ванди Монне. І, що не дивно, саме романтична історія про цих двох молодих людей є найпопулярнішою містичною легендою цього кладовища. Їх історія кохання почалась зі взаємної симпатії, яка виникла між юнаком та дівчиною на балу. З тих пір вони почали зустрічатися, то довго розмовляти гуляючи по Личакову. Ще тоді Артур зізнався Ванді, що хотів би зостатися тут навічно, щоб завжди милуватися цією природою. Закохані мріяли повінчатися, створити сім’ю та народити дітей, але цьому не судилося статися бо у тридцятирічному віці митець помер через туберкульоз в Парижі. Його кохана Ванда, продала усі свої коштовності для того, щоб перевезти тіло Артура до Львову і поховати його саме на Личакові. Їх почуття були настільки сильними, що навіть скульптор Паріс Філліппі вражений їх коханням, виготовив надгробну скульптуру для митця безкоштовно. Портрет Артура для скульптури, Ванда написала власноруч. Львів’яни розповідають, що хоча жінка пізніше вийшла заміж і народила дітей, вона дуже часто сиділа горюючи на могилі коханого. Багато людей стережуться цієї могили, бо на цій алеї вони часто зустрічали двох закоханих, які трималися за руку гуляючи по алеї, а потім просто розчинялися у повітрі. Образи закоханих приходять знову і знову щоб довести усім, що справжнє кохання вічне.

Велика слава ходить про неприглядний надгробок єпископа Миколая Чарнецького. До цієї могили безкрайньою вереницею тягнуться люди з усіх куточків країни. Біля звичайного мальтійського хреста, який дбайливо прикрашений вишитими рушниками, постійно палають свічки. Миколая, мученика тоталітарного режиму люди вважали чудотворцем та святим. Недарма працівники Личаківського цвинтаря постійно змушені підсипати землю до його могили, адже відвідувачі завжди намагаються взяти хоч горстку з собою, бо вважають її цілющою та несущою щастя. Матері з усієї України та навіть з-за кордну привозять сюди своїх безнадійно хворих дітей, та ходять легенди, що саме після відвідання його могили, хворі одужують на диво всім лікарям. І ніхто не знає чому так відбувається: завдяки чудодійній силі Чернецького, або просто віра дійсно творить дива.

Ще одна з легендарних історій належить Регині Маяковській. Її надгробок відвідувачі цвинтаря називають „сплячою красунею” і саме він вважається най поетичнішим на усьому кладовищі. Надгробок являє собою фігуру сплячої дівчини в натуральну величину: гарне обличчя молодої особи, розсипане в безладі волосся по подушці. Існує декілька версій її смерті. Перша версія складається в тому, що дівчина була геніальною акторкою і одного разу так ввійшла в роль на сцені, що сама померла саме в той момент, коли за сценарієм повинна була загинути її героїня. Друга версія – що будучи заміжньою, вона закохалася і через зради коханця отруїла себе. За третьою версією, серце Регіни просто не витримало смерті обох синів і вона була похована разом з ними.
Категория: КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ | Просмотров: 3884 | Добавил: Orest | Теги: послуги катафалку, Ритуальні послуги | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Катерина  
0
Останній абзац, перевірте будь ласка чи ви часом не говорите про Марковську, бо саме так звучить прізвище сплячої красуні. дякую

Ім`я *:
Email *:
Код *: