Підготовка до похоронів у православному обряді
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:37 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
У народних звичаях, пов'язаних з похоронами, можна виділити три основних етапи:
1.Передпохоронні обрядові дії: підготовка тіла померлого до похоронів, обмивання, вдягання, положення в труну, нічні пильнування біля труни покійного.
2.Похоронні обряди: винос тіла, відспівування в церкві, дорога на цвинтар, прощання з померлим біля могили, поховання труни з тілом у могилу, повернення рідних і близьких наз...
ДОКЛАДНІШЕ
Ритуал похорону
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:35 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Обряд поховання як ритуал похорону обов'язково відбувався до заходу сонця, коли воно перебуває ще високо, щоб "призахідне сонце могло захопити із собою померлого".
Крім цього разом із труною в могилу опускали церковні свічі, що горіли під час відспівувань, що не суперечить законоположенням православ'я.

Також як і існуюче дотепер останнє цілування померлого близькими й р...

ДОКЛАДНІШЕ
Поминки в православному обряді
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:35 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Поминки як звичай влаштовувати після похорону частування з різними обрядами на честь померлого, багато в чому зберегла старообрядницькі риси, хоча й у спрощеній формі.

Традиційно в похорон завжди завершувався поминальним комплексом, що включає в себе не тільки поминальну трапезу (хоча вона і є основною поминального обряду), але й заупокійні молитви, а також надалі - відвідування в батьківські дні й дні пам'яті покійного - цвинтаря.

Поминальний обід як головна час...

ДОКЛАДНІШЕ
Що робити, якщо людина померла.
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:33 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Маючи інформацію про порядок оформлення документів і правилах перевезення померлих у морг, Ви будете знати, що потрібно робити в першу чергу у випадку смерті близької людини. Використовуючи цю інформацію, Вам буде набагато простіше зрозуміти чи помиляються працівники деяких служб чи просто вводять Вас в оману.

У випадках, якщо смерть людини відбувається в будинку, перед родичами або сусідами постає питання про перевезення тіла померлого в морг. Перш ніж звертатися в службу переве...

ДОКЛАДНІШЕ
ЗУ Про поховання та похоронну
Опублікував Orest 12.07.2011 в 13:32 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про поховання та похоронну справу

( Відомості Верховної Ради (ВВР), 2004, N 7, ст.47 )

( Із змінами, внесеними згідно із Законом
N 2246-IV ( 2246-15 ) від 16.12.2004, ВВР, 2005, N 4, ст.105 )

Цей Закон визначає загальні правові засади здійснення в Україні діяльності з поховання померлих, регулює відносини, що виникають після смерті (загибелі) особи, щодо проведення процедури поховання, а також встановлює гаранті...

ДОКЛАДНІШЕ
« 1 2 3