Главная » 2011 » Вересень » 19 » Голосківське кладовище у Львові.

Голосківське кладовище у Львові.

11:21
Голосківське кладовище у Львові.

Нині з 12 кладовищ у Львові функціонує лише одне Голосківське. Цвинтар розрахований на 10 тисяч місць, але стане місцем спочинку 15 тисяч людей. У місцевому бюджеті передбачили майже 90 тисяч гривень, щоб визначити межі цвинтаря і приватних земельних ділянок. Адже зараз відбувається самовільне розширення території цвинтаря.

Львівська міськрада намагається домовитися з Миклашівською сільською радою Пустомитівського району( що за10 кілометрів від обласного центра), щоб придбати 60 гектарів землі під нове міське кладовище. Сільські депутати назвали велику суму, кажуть у мерії: перший внесок мав би становити 25 мільйонів гривень. Однак, цей новий цвинтар вирішив би проблему поховання городян на 70-80 років. На його території планують збудувати ритуальну капличку з наданням усіх послуг.

Нині ж у Львові є лише одне місце, поруч із моргом, де утримують і відспівують покійників. Як розповів директор ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» Василь Глова, у найближчий час мерія планує збудувати ще три ритуальні зали в місті. «Там має бути і зал відправи, і капличка, і холодильники для тіл. Ми зараз над цим працюємо».
 

За словами Василя Глова, у Львові немає охочих вкладати інвестиції у цей вид послуг, не планується будувати і крематорій. Такий вид поховання галичанами зазвичай не сприймається - за п’ять років роботи, до Василя Глови звернулися з проханням про кремацію померлої людини лише три родини, і відбувалася процедури в Києві.

http://ww.uwrist.in.ua/archive/index.php/t-146418.html

Категория: КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ | Просмотров: 3586 | Добавил: Orest | Теги: http://ww.uwrist.in.ua/archive/inde | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: